Předvánoční miniaturní fotografický sraz


Sedněte. Vydechněte. Dejte kafe nebo čaj a užijte si se mnou krátkou rekapitulaci z našeho vysmátého fotografického srazu 🙂


Kamarád fotograf už delší dobu zase prahnul po nějakém společném TFPčku, takže byl čas uspořádat sraz! Ani nevím, kdo s tím přišel, ale výběr padl na datum 12. 12. 2021. Takže já, Kika a Luke jsme se vypravili na online hon modelek. Každý rozhodil sítě a čekali jsme. Nakonec jsme měli docela úctyhodný počet ochotných slečen, ale my jsme chtěli maximálně 3. A tak přišel ten největší boj. Každý chtěl nějakou jinou, protože ta má tamto a ta zas tohle… Když se nám konečně podařilo počet redukovat na 3, po zaslání podrobností bylo modelkovské ticho. Z prvního kola nám bohužel zůstala pouze jedna a tak bylo nutné postup zopakovat. Nakonec jsme dali dohromady 3 slečny, vybrali místo, oblečení a probrali detaily.

12. 12. 2021 – Den focení

Kamarádova modelka si to rozmyslela. Po další takové informaci už má člověk chuť s tím praštit a nikam nejezdit. Ale uklidňovali jsme se tím, že stále máme dvě a bude to fajn den. Bude to za to stát! Takže jsme nasedli do auta jen ve dvou a jeli na místo srazu. Na místě už nás netrpělivě vyhlížela Kika s nadšeným výrazem. Člověk by u ní už ani jiný nečekal… 😀 Ověšení jak vánoční stromečci jsme se belhali k nedalekému rybníčku. Zanedlouho přišly i naše modelky a mohlo se začít. No začít… Začít se sáhodlouhým vypisováním smluv. Po několika nešťastných událostech, které vyvrcholily výhružkami, už nenechávám nic jen tak. Na všechna TFP mám připravené smlouvy a každý, kdo se chce fotit, mi je musí vyplnit a podepsat. Asi po 15 minutách a hromadě: „Ještě tady. A tohle máš? Tady to zakroužkuj…“ jsme KONEČNĚ byli připraveni fotit.

Krásně jsme si to rozdělili. Dva fotili a jeden pořizoval zákulisní dokumentaci. Úplně nakonec nás čekal zlatý hřeb. To, na co jsme se všichni nejvíce těšili. Focení s hořícími novinami. Asi už jste to někde na netu zaregistrovali. Hodně zahraničních fotografů to už zkoušelo a konečně se poštěstilo i nám. Našli jsme si super prostory. Rozbořená budova, která sice uvnitř nevypadala příliš fotogenicky, ale s malou úpravou a notnou dávkou svalů byla na focení novin jak dělaná. Ačkoliv byla fakt kosa, tak moje přání bylo, aby holky sundaly nějaké to oblečení a měly alespoň holá ramena. Nakonec do toho šly obě i bez přemlouvání :D. A jak nám to vyšlo??

Hotový fotky najdete na Facebooku. Díky za skvělou spolupráci a další boží fotografické odpoledne ♥

Pokud se zadaří a nebudeme líní, možná vám ukážu i nějaký ten sestřih.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.